David

Ik ben David, oprichter en lifestylecoach bij Change Your Lifestyle. Naast dat ik mensen dagelijks begeleid bij het behalen van hun doelen, ben ik ook werkzaam als verpleegkundige. Al flink wat jaren geleden kwam ik erachter dat ik helemaal niet zo gezond leefde als ik dacht. Ik at veel “ongezonde producten”, deed eigenlijk veel te weinig aan beweging en zat ik flink wat uurtjes per dag achter de computer.

Dit begon met het typische verhaal dat ik een sportschool abonnement afsloot en door het sporten mij steeds beter ging voelen. Al gauw kwam ik tot de conclusie dat sporten voor mij het leuke onderdeel was van mijn lifestyle-verandering en dat het aanpassen van mijn voeding voor mij voor flink wat problemen zorgde. Zodoende heb ik toen der tijd besloten om de opleiding HBO Sport en Bewegen, Leefstijl en Gezondheid te volgen om meer kennis te vergaren over alles wat er bij een leefstijl-verandering komt kijken.

Nadat ik alle kennis en informatie op mezelf had toegepast en met trots kon zeggen dat ik ook daadwerkelijk mijn lifestyle positief had veranderd, wist ik één ding heel zeker: ik wil mensen helpen en coachen naar een gezonde leefstijl.

Al jaren begeleid ik mensen op het gebied van voeding, beweging en mindset met zeer mooie resultaten. Als lifestylecoach ga ik jou helpen om je nieuwe gezonde lifestyle te starten. Ik zal ervoor zorgen dat ook jij dit gaat volhouden, zodat ook jij straks daadwerkelijk kunt zeggen: I CHANGED MY LIFESTYLE.

Mariska

Mijn naam is Mariska, lifestylecoach bij Change Your Lifestyle. Ik kan wel zeggen dat ik een passie heb voor een gezonde leefstijl. De afgelopen jaren is mijn interesse hierin steeds meer gegroeid, zo was ik steeds vaker in de sportschool te vinden en experimenteerde met gezond(er) eten. Ik voelde mij hierdoor steeds fitter en energieker.

Ondanks de positieve effecten raakte ik ook regelmatig behoorlijk gefrustreerd. Allereerst door de enorme hoeveelheid informatie die beschikbaar is. Adviezen en hypes volgen elkaar in razend tempo op en spreken elkaar ook nog eens meer dan regelmatig tegen. Wat is nou goed?! Ik besloot om mij daar verder in te verdiepen door de opleiding tot gewichtsconsulent te gaan volgen. Een opleiding waarin ik de benodigde kennis op heb mogen doen.

Of ik er daarmee vervolgens ook echt was? Nee, toen nog zeker niet. Ik had namelijk alles behalve een balans gevonden. Ik was ietwat doorgeslagen in het aantal sportmomenten per week, waar mijn voeding totaal niet op was afgestemd. En als ik dan een keer iets te eten nam wat ik typeerde als ‘minder gezond’ kon ik daar óf niet goed van genieten óf ik nam gelijk maar alles. ‘Ik begin maandag wel weer.’

Toen kwam het besef: voeding gaat zeker niet alleen over kennis. Je eetpatroon bestaat namelijk uit de keuzes die je maakt. En hoe eenvoudig dat ook klinkt, in de praktijk blijkt hoe lastig het is. Zo handelen we bijvoorbeeld vaak vanuit gewoontes en worden we ook nog eens continu beïnvloed in het maken van deze keuzes. Dus ik kon wel de kennis hebben over het feit dat een banaan gezonder is dan een reep chocolade, maar als ik na een lange drukke dag vermoeid op de bank plofte zocht ik toch troost in de chocolade. Wat had ik dan aan die kennis?

Precies dit inzicht zet ik in de begeleiding actief in. Patronen herkennen, erkennen en doorbreken met nieuw, gezonder gedrag. Dat is mijn doel! Oh, en als afgestudeerd Psychomotorisch Therapeut heb ik voldoende tools om je daarbij te gaan ondersteunen!

Ik ben er van overtuigd dat iedereen, met de juiste ingrediënten (zowel letterlijk als figuurlijk), tot verandering kan komen!

Ben jij er klaar voor?!

Robin

Mijn naam is Robin, mede-oprichter van Change Your Lifestyle. Naast mijn werkzaamheden hier, ben ik als ondernemer actief in de bouw en in de sportbranche. Een combinatie die goed samen gaat, maar tevens ook een valkuil kan zijn voor een gezonde en gestructureerde leefstijl.

Vanaf jongs af aan sport ik veel, streef ik een gezonde leefstijl na en ben ik bezig met mijn fysieke vorm. Een kantelpunt hierin kwam toen ik van een actieve baan in het veld overstapte naar een baan waarin ik veelal achter mijn bureau, in de auto of aan de vergader tafel zat.

Mijn fysiek begon te veranderen en ik had moeite om mijn doelen te bereiken. Dit had effect op mijn functioneren, mijn mindset en mijn motivatie. Erg vreemd allemaal, want voor mijn gevoel deed ik niets verkeerd of anders dan daarvoor.

Na jaren aanmodderen ben ik zelf op onderzoek uitgegaan. Ik heb alle bekende zoekopdrachten op het internet gebruikt. Ik gaf aan de grote (soms heel verschillende) informatiestromen mijn eigen draai. Gewapend met een calorieënteller ging ik de strijd aan. De ene keer at ik (te) veel, de andere keer (te) weinig. Ik heb crashdiëten geprobeerd en alle bekende afslank-boeken staan in mijn kast. Dit alles resulteerde slechts in een jojo-effect in mijn gewicht, humeur en prestaties. Het leek alsof niets mij kon helpen.

Al geruime tijd sportten mijn collega David en ik toen al samen. Gaandeweg is hij mij meer en meer gaan begeleiden op het gebied van voeding en leefstijl. Samen hebben wij mijn persoonlijke plan opgesteld. Mijn eerste doel was meer eten dan ik altijd deed. Daarnaast moest ik letten op de juiste verdelingen in eiwitten, koolhydraten en vetten. Ook was het belangrijk om op voorhand mijn dagen in te delen. Het leek een hele opgave, totdat ik ermee bezig ging.

Het voelde niet als een dieet, omdat ik zelf kon bepalen wat ik at. Na enkele weken werd de lichaamsverhouding die ik zocht weer zichtbaar. Ik kreeg meer energie en ging beter functioneren in het dagelijks leven. Inmiddels ben ik op het punt beland dat ik weet wat ik doe en wat ik moet blijven doen om in balans te blijven.

Inmiddels zijn wij een flinke tijd en vele succesvolle veranderingen verder. Met Change Your Lifestyle willen wij bereikbaar maken wat voor veel mensen onbereikbaar lijkt. Wij willen mensen helpen hun gewoontes te doorbreken en veranderingen door te voeren die voor de lange termijn bijdragen aan een gezonder, fitter en vitaler leven.

Durf jij het ook aan?

Melissa

Ik ben Melissa. Verantwoordelijk voor alle social media fronten van Change Your Lifestyle. Ik ben gek op sporten en sport zelf meerdere keren per week; crossfit, krachttraining en hardlopen. Daarnaast ben ik gek op koken en lekker eten. 

Vroeger was ik sterk, maar te zwaar. Ik was gezond maar zo voelde ik me niet doordat ik vaak moe was. Ik accepteerde dat ik bepaalde bewegingen (zoals handstand push ups en pull ups) niet kon doen ‘omdat het gewoon niet mijn ding was’. Na jarenlang ontevreden te zijn geweest over mijn lichaam besloot ik dat het anders moest. Mijn doel was dat ik zodanig tevreden wilde zijn over mijn lichaam dat ik in de zomer in een korte broek durfde te lopen. Eerlijk? Toen ik startte, geloofde ik eigenlijk niet dat dat een realistisch doel was.

Doordat ik onregelmatig werk had ik veel moeite met de wisselende diensten. Nachtdiensten vielen me zwaar. Ook sporten kostte me meer energie dan het me opleverde. Dit heb ik eigenlijk nooit gemerkt totdat ik in de eerste weken van het programma verschil merkte in hoe ik me voelde en hoeveel energie ik (over) had. Het leek me allemaal makkelijker af te gaan en dat is nog steeds zo.

 Ik startte als allereerste met het Lifestyle programma in de testfase en algauw werd het eigen. Natuurlijk heeft het me moeite en tijd gekost en heb ik wel eens getwijfeld. Maar nu, maanden later, is het mijn way of life. Het is de allerbeste keuze die ik heb gemaakt. Ik ben 10,5 kilo afgevallen, draag mijn kleding twee maten kleiner en ik voel me fit en energiek!

Er valt zoveel meer uit te halen als je je voedingspatroon stabiel is. Ik realiseer me nu dat voeding de basis is van al mijn resultaten. Het heeft me zoveel meer opgeleverd dan alleen korte broeken in de zomer. Dat doel werd al gauw minder belangrijk omdat ik meerdere resultaten op meerdere vlakken had. Ik werd sterker, fitter, was minder moe terwijl ik minder sliep. Maar de uren die ik slaap zijn stabiel en van goede kwaliteit. Ik krijg er energie van om op deze manier te werken aan mijn doelen en aan hoe ik me voel. De juiste mindset in combinatie met de balans tussen voeding, sporten en ontspannen vind ik erg belangrijk. Dat staat voor mij centraal en dat heb ik me eigen gemaakt. 

Omdat ik hier zelf een behoorlijke struggle mee gehad heb denk ik dat ik via praktische tips, simpele artikelen en basisrecepten het anderen makkelijker kan maken. Ik gun het iedereen om zich fit, vitaal en sterk te voelen. Maar vooral dat het tussen je oren goed voelt én je tevreden bent met jezelf.

Claudia

Mijn naam is Claudia Tersteeg. Ik ben 37, woon in Dronten en doe sinds juli 2017 aan crossfit. Naast het sporten probeer ik ook een zo gezond mogelijke leefstijl na te streven. Door het Lifestyle Programma ervaar ik wat voor positieve effecten dit heeft op mijn leven. Ik merk dat mijn lijf verandert en ik heb veel meer energie gedurende de dag.

Naast crossfit heb ik een enorme voorliefde voor koken en eten. Ik heb meer dan 100 kookboeken, keukenapparatuur waar een klein restaurant jaloers op is en gegeten op plekken over de hele wereld. Op mijn site www.vivaciousinspiration.com schrijf ik (onder meer) over eten en deel ik recepten. Vanwege deze voorliefde voor koken en eten heeft David me gevraagd gastblogger te zijn voor Change Your Lifestyle. Uit eigen ervaring weet ik dat het soms lastig kan zijn de juiste maaltijd op tafel te krijgen. Je hebt geen tijd om te koken of boodschappen te doen, het is lastig je maaltijden van tevoren te plannen of je hebt simpelweg geen inspiratie om een gerecht te bedenken. En daar ga ik jullie bij helpen! Elke week krijgen jullie van mij een recept. Ik leg je uit welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je de maaltijd bereidt. De gerechten zullen gemakkelijk en snel te bereiden zijn, ik weet zeker dat iedereen het kan. Ik hoop dat jullie er zin in hebben, let’s get cooking together!

Esmee

Ik ben Esmee van de Klippe en wil graag mensen laten inzien wat ze willen en kunnen doen om zo fit en vitaal mogelijk door het leven te gaan. Ik werk daarin integraal, wat inhoudt dat ik je hulpvraag graag vanuit meerdere perspectieven wil bekijken. Naast het fysieke vlak, denk aan gezonde voeding, beweging, slaap en ontspanning ook ingaan op het mentale vlak. Wat zijn bijvoorbeeld je meest voorkomende gevoelens en gedachten? Overgewicht is bijvoorbeeld een symptoom van een oorzaak waar je niet altijd een pasklaar antwoord hebt. Samen met jou wil ik opzoek gaan naar de (diep gelegen) oorzaak van hetgeen waar je tegenaan loopt. Dit gaat je helpen in te zien waar de schoen wringt en het probleem bij de wortel aan te grijpen. Op die manier maak je, je doelstelling specifiek en wordt het ook jouw verandering. Vergeet niet dat jij een verandering wil doormaken en dus ook altijd de grote eindverantwoordelijke bent, pro-activiteit staat bij mij voorop. Stap voor stap kijk ik samen met jou wat daarvoor nodig is, om te streven naar een duurzame leefstijlverandering.

Naast integraal leefstijlcoach ben ik vakdocent Lichamelijke Opvoeding met als doel om leerlingen met plezier beter te laten bewegen. Naast een actieve lichamelijke baan ben ik in mijn vrije tijd ook veel bezig met sport. Ik zie sport en bewegen als mijn uitlaatklep en krijg er ontzettend veel energie voor terug, het voelt soms overweldigend.

Wie weet spreken we elkaar snel bij Change Your Lifestyle en hoop ik ook jou te kunnen begeleiden in datgene waar je ‘gigantisch’ veel energie van gaat krijgen. Een mooi uitspraak waar ik deze intro mee wil afsluiten:

‘’Wat maakt voor jouw leven, de moeite van het leven waard?’’

Valerie

Mijn naam is Valerie Pieper. Ik ben 27 en woon in Oostvoorne (een klein dorpje onder Rotterdam). In het dagelijks leven sta ik voor de klas, wat ik met veel plezier doe. In de avonduren ben ik regelmatig aan het sporten. Door veel met sporten bezig te zijn en veel te lezen over voeding, ben ik twee jaar geleden gestart met de opleiding tot Voedingsdeskundige.

Ik zocht iets waarmee ik mensen kon gaan coachen naar een gezonde leefstijl. Voeding gaat niet alleen over kennis, maar ook zeker uit de keuzes die we maken in het dagelijkse leven. Deze keuzes maken we vaak vanuit onze aangeleerde gewoontes.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we een deel van onze gewoontes kunnen veranderen? Deze verandering begint met kleine stapjes. Deze kleine stapjes helpen ons ervoor te zorgen dat we uiteindelijk een leefstijl kunnen gaan creëren waarbij we wel kiezen voor de juiste voeding in de juiste hoeveelheid, maar ook af en toe kunnen genieten van iets lekkers.

Ben jij klaar voor je eerste stap?

Kjell

Hai! Mijn naam is Kjell Aink en ik ga vanaf juli aan de slag als coach bij Change Your Lifestyle. Ik heb afgelopen zomer de hbo opleiding sportkunde afgerond. Na mijn studie ben ik 9 maanden op reis geweest en ik ben nu net weer een maand terug in Nederland. 

In het dagelijks leven ben ik actief als personal trainer en fitness coach in Elburg. Ik vind het super leuk dat ik mijn kennis en passie nu ook tijdens online coaching kan uitdragen. 

Ik heb zelf ervaren hoe prettig het is om fysieke en mentale doelen te halen. Ik hoop jou hier ook in te gaan ondersteunen. Niets is fijner dan je gezond en fit te voelen in je eigen lichaam! Ik kan je niet helpen tijdens de uitvoering, maar ik zal je handvatten geven om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

Ben jij er klaar voor om de verandering door te zetten? Als je antwoord ja is, dan zal ik er alles aan doen om jou zo goed mogelijk door het traject te helpen. 

Lets do it together!

Change Your Lifestyle is er voor iedereen die een gezonde levensstijl wil aanleren. In ons uitgebreide programma leer jij de juiste keuzes te maken. Samen zorgen wij ervoor dat we jouw doelen bereiken, welk doel dat ook mag zijn!