Fit & vitaal healthcheck

Laat je gezondgheid meten

Over de healthcheck

We leven in een tijdperk waar we geen moeite meer hoeven te doen om aan voeding te komen, waar er continue dingen worden uitgevonden die het leven ons zo makkelijk mogelijk maakt. We zitten (te) veel en nemen vaak een verkeerde houding aan, op het werk en privé. Het is natuurlijk erg fijn, maar dit alles heeft helaas wel een keerzijde. 

In 2018 had 50.2% van alle Nederlanders ernstig overgewicht, hebben ruim 1.2 miljoen Nederlands diabetes en heeft gemiddeld 31.4% van de Nederlanders een verhoogde bloeddruk. Dit zijn cijfers waar we ons echt zorgen om moeten maken.

Wij helpen je graag op weg naar een gezonde levensstijl. Onze programma’s zijn daar immers op ingericht. Aan de hand van onze healthcheck krijg je een goed inzicht in waar je nu staat. De eerste stap naar een nieuw begin!

Complete check voor €45,- 

Onze uitgebreide healthcheck nu beschikbaar voor 45 euro! Meld je direct aan. 

Wat wij doen

Leefstijlvragenlijst
Door middel van onze vragenlijst krijgen wij een goed beeld op diverse vlakken die behoren tot een gezonde leefstijl.

Lichaamsstelling
Onze lichaamssamenstelling vertelt ons al veel over onze gezondheid. Wij starten met het meten van de lengte en het gewicht. Uit deze gegevens kan het BMI bepaald worden. BMI staat voor body mass index en zegt iets over de verhouding tussen het gewicht en de lengte. De BMI geeft aan of er sprake is van ondergewicht, normaal gewicht, overgewicht of zelfs sprake van obesitas. Ook wordt de taille omtrek gemeten. Wanneer deze waarde verhoogd is geeft dit een mogelijk risico op het ontstaan van diverse lichamelijke klachten en problemen. Tot slot wordt het vetpercentage meten door middel van een bio impedantie meting en een huidplooimeting. Ook het vetpercentage is een goede indicator voor de huidige gezondheidssituatie en het mogelijk risico op het ontstaan van gezondheidsklachten.

De gevolgen van overgewicht/obesitas, een verhoogde tailleomtrek of een te hoog vetpercentage verschillen per persoon. Veel mensen hebben last van kortademigheid en hebben het dan ook snel benauwd. Maar ook heb je meer kans op bepaalde (chronische) ziekten en aandoeningen, zoals: 

 • Hart- en vaatzieken
 • Hoge bloeddruk
 • Suikerziekte (diabetes type 2). Dat kan weer leiden tot hart- en vaatziekten, of klachten aan ogen, nieren, zenuwen en voeten.
 • Artrose (pijn aan gewrichten)
 • Kanker
 • (lage) rugpijn
 • Spierpijn
 • Slaapstoornissen
 • Transpiratie

Naast het feit dat er een vergroot risico is op lichamelijke klachten is er ook sprake van psychische gevolgen. Vaak is er sprake van een negatief zelfbeeld wat zich zelfs kan uitten in een depressie.

Cholesterolmeting
Een verhoogd cholesterol is geen ziekte en geeft ook geen klachten. Toch kan een verhoogd cholesterol voor problemen zorgen. Wanneer het cholesterol jarenlang te hoog is, kan het in de wand van de bloedvaten gaan ophopen. Hierdoor worden de bloedvaten nauwer en kunnen zelfs dicht gaan zitten. Dit kan problemen geven met het hart en bloedvaten. Bijvoorbeeld angina pectoris (pijn op de borst), nier schade, een hartinfarct of een beroerte.

Het cholesterol kan makkelijk gemeten worden door een vingerprik waarbij er een druppeltje bloed gebruikt word voor de cholesterolmeter. De waarde die wordt weergegeven geeft een goede indicatie van de cholesterolwaarde in het lichaam.

Bloeddrukmeting en hartfrequentie in rust
Het hart is een spier die ons bloed met flinke kracht door het lichaam pompt. Dat zorgt voor druk op de bloedvaten: de bloeddruk. De bloeddruk bestaat uit twee waarden. De bovendruk en de onderdruk.

De bovendruk is de hoogste waarde die een bloeddrukmeter aangeeft. Dit is de druk in de vaten als het hart samentrekt. Dit is het moment dat het hart het bloed krachtig in de slagaders perst. De druk op de vaatwanden is dan hoog.

De onderdruk is de laagste waarde die de bloeddrukmeter aangeeft. Dit is de druk in de vaten als het hart zich ontspant. Dit gebeurt tussen twee hartslagen in.

Er is geen ideale bloeddruk, dit is namelijk voor iedereen anders. Wel is bepaald wanneer er sprake is van een hoge bloeddruk. Vooral een hoge bovendruk verhoogt het risico op hart- en vaatziekten.

Je hebt een hoge bloeddruk als je:

 • Bovendruk hoger is dan 140 mmHg en/of
 • Onderdruk hoger is dan 90 mmHg

Een lage bloeddruk verhoogt de kans op hart- en vaatziekten niet, maar je kunt er wel klachten van hebben, zoals duizeligheid en flauwvallen.

Onze hartslag ligt in rust meestal tussen de 60 en 80 slagen per minuut, dit wordt dan ook gezien als een gezonde hartslag. Je hartslag past zich voortdurend aan, aan de situatie en een hogere hartslag is dus ook niet altijd erg.  Wanneer je in rust continue een te hoge hartslag hebt kan je de volgende klachten krijgen:

 • Hartkloppingen
 • Je kunt je minder goed inspannen
 • Een licht gevoel in je hoofd of duizeligheid
 • Flauwvallen

Een hoge hartslag in rust zonder duidelijke oorzaak kan een teken zijn van een hartritmestoornis, dit kan gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat in dit geval de huisarts dit verder gaat onderzoeken.

De bloeddruk en hartfrequentie in rust kunnen wij gemakkelijk meten door het gebruik van onze bloeddrukmeter waardoor u meteen een indicatie krijgt van uw waarden.

Glucosebepaling
Het lichaam haalt bloedsuiker vooral uit voeding. Koolhydraten die je eet, zoals in brood, suiker en aardappelen, komen als glucose in het bloed. Deze bloedglucose (bloedsuiker) gaat het hele lichaam door en geeft alle cellen energie. Bloedsuiker is van levensbelang: je kunt niet zonder.

Normaal gesproken houdt het lichaam het bloedsuikergehalte precies in evenwicht: niet te veel en niet te weinig. Bij diabetes is dat evenwicht weg en is behandeling nodig om de bloedsuiker te verlagen.

Door middel van een vingerprik wordt er een druppeltje bloed gebruikt om de bloedsuikerwaarde in ons lichaam te bepalen. Deze waarden geeft een indicatie of er sprake is van diabetes (suikerziekte) of niet. 

Vervolg

Wat doen we met deze gegevens?
We stellen een persoonlijk adviesrapport op en geven uitgebreide leefstijladviezen mee. We geven jou de handvatten om op de juiste manier aan de slag te gaan met je gezondheid. 

Change Your Lifestyle is er voor iedereen die een gezonde levensstijl wil aanleren. In ons uitgebreide programma leer jij de juiste keuzes te maken. Samen zorgen wij ervoor dat we jouw doelen bereiken, welk doel dat ook mag zijn!

Ons gratis receptenboek ontvangen?

Heerlijk én gezond eten? Vraag ons gratis receptenboek nu aan door je e-mailadres achter te laten!

You have Successfully Subscribed!