Clinics, workshops & Seminars

Alles over een gezonde leefstijl

Vraag 

We leven in een tijdperk waar we geen moeite meer hoeven te doen om aan voeding te komen, waar er continue dingen worden uitgevonden die het leven ons zo makkelijk mogelijk maakt. We zitten (te) veel en nemen vaak een verkeerde houding aan, op het werk en privé. Het is natuurlijk erg fijn, maar dit alles heeft helaas wel een keerzijde.

In 2018 had 50.2% van alle Nederlanders ernstig overgewicht, hebben ruim 1.2 miljoen Nederlands diabetes en heeft gemiddeld 31.4% van de Nederlanders een verhoogde bloeddruk. Dit zijn cijfers waar we ons echt zorgen om moeten maken. Voor het bedrijfsleven zijn deze cijfers ook erg verontrustend. Toren hoge ziektekosten en een groot ziekteverzuim is het resultaat.

Om deze ziektekosten en het verzuim terug te dringen zijn er een aantal stappen die u als ondernemer kunt zetten. Wij merken dat bewustwording grote invloed heeft. Wij kunnen uw personeel helpen om zich bewuster te maken van hun (eet) gewoontes en wat zij moeten veranderen om fit en vitaal door het leven te kunnen. Met alle positieve gevolgen van dien, voor hunzelf en voor hun werkgever.

We bieden inzicht in de vitaliteit van uw werknemers

Daarnaast kunnen we u passende programma’s aanbieden naar aanleiding van deze resultaten. Wat kunnen we voor u doen?

Wat wij doen

1. Health check
Door middel van onze health check kunnen wij de gezondheid van uw werknemers in kaart brengen. Onze health check bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Leefstijlvragenlijst / vragenlijst over gezondheidsklachten
  • Lengte, gewicht, BMI, lichaamssamenstelling, omtrekmeting, bio impedantie en huidplooi meting
  • Cholesterolmeting
  • Bloeddrukmeting en hartfrequentie in rust
  • Glucosebepaling

2. Fysieke testen
Naast deze meting kunnen wij u en uw medewerkers ook aan aantal fysieke testen onderwerpen. Hier testen wij de mobiliteit, spierkracht en beperkingen van het lichaam. Onze verkeerde houding neemt ook vaak fysieke beperkingen met zich mee. Door het doen van deze testen brengen wij dit in kaart en kunnen wij een behandel plan opstellen.

3. Adviesrapport
Aan de hand van deze health check en/of fysieke test stellen wij een adviesrapport op per werknemer. In het adviesrapport worden de uitslagen geïnterpreteerd en wordt er een mogelijk risicoprofiel opgesteld per werknemer, hier koppelen wij dan direct een advies/behandel plan aan. Tevens wordt er een anoniem totaaloverzicht overhandigt aan de werkgever die de gezondheid laat zien van de werknemers in zijn bedrijf. Hiermee wordt de vitaliteit van de werknemers aangetoond binnen het bedrijf.

4. Eind metingen
Na het doorlopen van alle voorgeschreven trajecten zullen wij dezelfde metingen weer uitvoeren. Op deze manier kunnen wij de progressie meten en een vervolgadvies uitbrengen. Deelnemers krijgen op deze manier een realistisch beeld van hoe zij ervoor staan en wat hun harde werken heeft opgeleverd.

Vervolg

Aan de hand van de gegevens uit de metingen stellen we een op maat gemaakt leefstijltraject in. De healthcheck is het startpunt van het stap voor stap vitaler en fitter maken van uw personeel. 

Benieuw wat we voor u kunnen betekenen? Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Aanvraag doen

Vul uw gegevens in en we nemen contact met u op!

Privacy Statement

Change Your Lifestyle is er voor iedereen die een gezonde levensstijl wil aanleren. In ons uitgebreide programma leer jij de juiste keuzes te maken. Samen zorgen wij ervoor dat we jouw doelen bereiken, welk doel dat ook mag zijn!

Ons gratis receptenboek ontvangen?

Heerlijk én gezond eten? Vraag ons gratis receptenboek nu aan door je e-mailadres achter te laten!

You have Successfully Subscribed!