Where your Magic Happens!

Zodra we onze dromen en verlangens kennen willen we die zo snel mogelijk bereiken. Die droom blijkt het eindstation te zijn en daar zijn we op gefocust. Niks mis mee, maar hoe pak je dit nu aan? Hoe plan je die reis zodat je zeker weet dat je aankomt op je eindbestemming of daarbuiten? En misschien nog belangrijker duurzaam weet voort te zetten. In dit artikel neem ik je mee in de kracht vanconsistentie en het bijhorende proces.

We hebben ons doel geformuleerd en starten optimistisch door te denken binnen een maand het doel te hebben bereikt. We willen er alles voor laten en streven na perfectie i.p.v. consistentie. We pushen ons zelf en in plaats van het gewenste resultaat, houden we er juist stress aan over. De intrinsieke motivatie neemt af en we zijn geneigd te stoppen. Wat we vergeten is dat we waarschijnlijk jarenlang een bepaalde leefwijze hebben gevolgd waarin we ons veilig en comfortabel hebben gevoeld. Dit is onze comfortzone.

Wist je dat een blijvende, duurzame, (leefstijl)verandering pas na zes maanden tot vijf jaar volgehouden kan worden? Er vindt een verschuiving plaats van bewust naar onbewust bekwaam, uiteindelijk wordt het onderdeel van je gewoontes (Herwijnen, 2016).

Om nieuwe uitdagingen aan te willen gaan zullen we hierbuiten moeten stappen, dit noemen we ook wel de zone van naaste ontwikkeling. Nu zie ik je denken, leuk dat dit allemaal wordt uitgelegd maar hoe ga ik mijn doel (dan wel) consistent nastreven. Hiervoor hebben we een methode ontwikkeld.

Deze methode richt zich op jouw doel waar jij je gelukkig voelt. Het laat inzien wat je nodig hebt voor een succesvol verandertraject.

Stap 1 – Waar sta ik nu?

Je start vanuit je comfortzone. Dit is je dagelijkse routine op het gebied van je gedrag, voeding, beweging, slaap en ontspanning. Maar geeft deze zone je voldoende uitdaging? Waar wil je echt naar toe en wat wil je daarbij bereiken? Je brengt bij stap 1 dus je huidige leefstijl in kaart en komt erachter waarom je leeft zoals je leeft.

Stap 2 – Mijn belemmeringen

Nu je weet waar je op dit moment staat. Om die stap buiten je comfortzone te zetten zal je patronen moeten doorbreken om een verandering teweeg te brengen. Gezien we streven na consistentie is het belangrijk om tegenslagen zoveel mogelijk te voorkomen. Ken daarom je zwakheden, wat zou jouw doel in de weg kunnen staan? Stel je jezelf de vraag wie of wat houdt mij tegen? Wees eerlijk naar jezelf. Op het moment dat je, je eigen belemmeringen erkent en eraan toegeeft is het makkelijker om er iets aan te doen.

Stap 3 – Mijn krachtgevers

Je kent en erkent je belemmeringen. Nu is het tijd om je krachtgevers te belichten. Waar ben je goed in, wat vind je leuk, wie of wat gaat je hierbij helpen om je doel positief te kunnen bijstaan?

Stap 4 – Where your Magic Happens

Waar, wanneer of hoe en met wie ben ik gelukkig? Deze vraag zou je jezelf nu kunnen stellen. Of dat nou is door te vertrekken naar de andere kant van de wereld of door je fit en energiek te voelen door een passing in je voedingspatroon het maakt niet uit. Het belangrijkste is dat het jouw ‘Magic’ is en consistent weet vol te houden.

Wil jij weten waar jij echt gelukkig van wordt? Vul dan het onderstaand schema in voor jezelf. Succes!

Ons gratis receptenboek ontvangen?

Heerlijk én gezond eten? Vraag ons gratis receptenboek nu aan door je e-mailadres achter te laten!

You have Successfully Subscribed!